Jornada Podcast Ed.

La llengua oral i el Podcast educatiu

Experiències d' aula i taller pràctic
- Divendres 1 d’abril de 2011 - FCEP URV



En el marc de l'ensenyament i aprenentatge de la llengua oral, el podcasting es perfila com un instrument indispensable que cal incorporar a l'aula, donada la seva rellevància com a eina de comunicació a Internet i per ser un recurs que permet la generació de situacions d'aprenentatge que desperten l'interès de l’alumnat, gran expert, gestor i consumidor de tot tipus de dispositius i continguts.


L’ús educatiu del so permet tant crear com accedir a continguts educatius que poden ser escoltats o vistos mitjançant ordinadors o altres dispositius com reproductors o telèfons mòbils. Tant professorat com alumnat poden produir, publicar en xarxa i compartir amb altres membres de la comunitat educativa els seus propis continguts traspassant barreres de temps i espai. La possibilitat d’accedir fàcilment a tot tipus de continguts expressats en el seu context lingüístic real (programes de ràdio, pel·lícules, anuncis, vídeos, cançons,...) augmenta la potencialitat de l’eina i la converteix en indispensable quan ens plantegem l’ensenyament de la llengua oral en el segle XXI.



L’ objectiu d’ aquesta jornada és, en primer lloc, el de donar a conèixer d’una banda les potencialitats educatives del Podcasting i donar a conèixer algunes experiències reeixides que es van dur a terme en el marc del Projecte Express@’t a partir de la utilització del PODCAST com a eina educativa. En segon lloc, pretenem oferir als participants un taller eminentment pràctic sobre la creació i publicació d’un Podcast educatiu.




15.30- 15.45h Acreditació.
15.45- 16.00h Presentació de la jornada (Mar Camacho)
16.00- 17.00h Experiències amb Podcasting (Isabel Coll, Manolita Cid, Marta Matas)
17.00- 17.30h. Pausa
17.30- 19.30h. Taller: Com fer un Podcast educatiu (Grup 1: Ricard Escandell, Mar Camacho, Grup 2: Marta Prat, Isabel Coll, Grup 3: Manolita Cid, Marta Matas)